Keman eğitimine 1996 yılında Ludmilla Sirotina ile Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda başladı ve 2006 yılında başarıyla mezun oldu. 2007 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM)’da Prof. Dr. Cihat Aşkın ile başlamış olduğu yüksek lisans çalışmalarını, 2010 senesinde master, 2018 senesinde doktora derecesi alarak tamamladı.
Eğitim hayatı boyunca, Pierre Amoyal, Alexander Shustin, Alexander Markov, Stephan Picard, Hagai Shaham, Oliver Charlier, Michael Vaiman, Mincho Minchev’in Master Class’larına katıldı. Doktora çalışmaları sırasında 2 yıl Ayla Erduran ile ustalık çalışmaları yaptı. 2012 yılında İtalya’da “The International Academy of Cagliari”de Stephan Picard ile, 2013 yılında Avusturya’da “Mozarteum Summer Academy”de Michael Vaiman ile çalıştı.
2005 ve 2006 yaz aylarında Berlin’de doğaçlama ve dünya müziği dersleri aldıktan sonra Avrupa Birliği’nin desteklediği bir projeye davet edilerek; Berlin Uluslararası Gençlik Caz Festivali dahil olmak üzere Almanya, Polonya, Slovakya, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan ve Avusturya’da Bratislava, Dubrovnik, Krakow, Sofya, Bansko, Nish ve Saalfelden gibi önemli festivallerde çalarak ülkesini temsil etti.
Hacettepe Üniversitesi Akademik Orkestra, İstanbul Oda Orkestrası, Aşkın Ensemble ve Milli Reasürans Oda Orkestrası gibi pek çok orkestrada daimi sanatçı olarak yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi. CAKA Keman Eğitim Projesi’nde 10 yıl keman öğretmenliği yaparak sayısız konser ve atölye çalışmaları düzenledi.
2007 yılından beri performans psikolojisi ve fizyolojisi üzerine çalışmalar yapan Pınar Tezişçi Özmenay, 2013 yılında Salzburg’da Stephan Maria Karl’dan “Müzisyen Yogası”, Sibylle Havemann’dan “Alexander Tekniği” üzerine eğitim aldı. 2016 yılında Missisippi Üniversitesi’nden akademik araştırma daveti alarak a sonrare katıldı.rası, onserde çaldı.e Bir Çalışma"Amerika’da Mississippi, New York, Los Angeles ve İngiltere Londra’da Müzisyen Sağlığı ve Alexander Tekniği üzerine araştırmalar yaptı ve eğitimlere katıldı. “Kemancıların Fizyolojik ve Psikolojik Sağlıklarının Önemi: Alexander Tekniği Üzerine Bir Çalışma” başlıklı doktora tezini 2018 senesinde tamamladı.
2016 yılında AKÜ AMADER’de basılan “Keman Eğitimi’nde Yehudi Menuhin’in Beden Egzersizi Yaklaşımı” ve 2018 yılında basılan “Alexander Tekniği’nin Temel Uygulama İlkeleri ve Çalışma Yöntemleri” başlıklı iki adet makalesi bulunmaktadır.
Halen İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
|