cenk-ozturk

Öğretim Üyesi/Elemanı Adı Soyadı:

Cenk Öztürk

Unvan Bilgileri, Bölümü:

Doç. / Çalgı bölümü

Çalışma Alanları:

Viyolonsel, Piyano, Koro Şefliği, Orkestra Şefliği

Mezun Olunan Lisans/YL/Doktora Programı:

Lisans: Yaylı Çalgılar/ Viyolonsel Anasanat Dalı

İTÜ E-posta Adresi:

ozturkcenk@itu.edu.tr

Web Adresi (Kişisel ya da Akademik):

 

Biyografi:

1971 yılında İstanbul’da doğdu. İlk müzik derslerini babası İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Doç. Serdar ÖZTÜRK’den aldı. 1982-83 öğretim yılında girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında İhsan KARTAL ve Prof. Reşit ERZİN’in viyolonsel öğrencisi oldu. 1991-92 döneminde Konservatuvarı bitiren sanatçı, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına viyolonsel öğretim görevlisi olarak atandı.

Üniversite ve Konservatuvar korolarının eğitim ve öğretiminde gösterdiği üstün başarı ve konserleri dolayısı ile ödül ve takdirnameler alan sanatçı, başta Uluslararası İstanbul Festivali olmak üzere çeşitli sanat ve eğitim kurumlarının Gençlik günleri ve festivallerinde; Viyolonsel sanatçısı, Koro şefi ve Piyanist olarak da başarılı etkinlikler sergilemiştir. Konservatuvar Öğrenci Korosu şefliği yanısıra, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çoksesli Korolarına piyano eşlikli çalışmalar yaptıran ve çeşitli konserlerini yöneten sanatçı, verdiği oda müziği ve viyolonsel konserleri ile de birçok başarı kazanmıştır.

A.RUDIN’in İstanbul’daki yaz kurslarına katılarak piyanist V.GINSBURG ile viyolonsel konserleri vermiştir. Prof. Doğan CANGAL’ın öğrencisi olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında 1996’da yüksek lisansı, 2002’de sanatta yeterlik çalışmasını bitiren ÖZTÜRK, halen İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarında görevine devam etmektedir.

Sanatçı; babası Doç. Serdar ÖZTÜRK’ün bestelediği ve kaleme aldığı; İ.T.Ü. Çoksesli korosu ve İ.T.Ü. TMDK Koro ve Orkestrası ile Atatürk Kültür Merkezinde “Atatürk Müzikali”nde Şef Yardımcılığı ve piyanistliği, İ.T.Ü. ve İ.Ü. Çoksesli koroları, Söz Sanat Grubu solistleri ve İ.T.Ü. TMDK Orkestrası ile İ.T.Ü. Mustafa Kemal Amfisinde “Mevlana Oratoryosu”nun şefliğini üstlendi. Ayrıca İ.T.Ü. Çoksesli korosu, İ.T.Ü. TMDK Koro ve Orkestrası ile Cemal Reşit Rey Konser salonunda “Rıhtım Müzikali”ni şef olarak yönetti.

Söz Sanat Grubu’nun müzik direktörlüğünü de yapan ve CD-DVD yayınlarını hazırlayan Cenk ÖZTÜRK’ün “Klasik ve Müzikallerden Sevilen Eserler” adlı solo albümü bulunmaktadır.

Çeşitli dergilerde çoksesli müzik, viyolonsel eğitimi üzerine makaleleri bulunan sanatçı, müzik ve sanat üzerine yazılan makalelere hakemlik görevinde de bulunmaktadır.

Cenk ÖZTÜRK’ün, 2007 yılında “Başlangıç Metodu ve Teorik Bilgiler ile Viyolonsel” isimli kitabı yayınlanmış olup devam niteliğinde olacak kitap çalışmaları devam etmektedir.

Sanatçıya, Ağustos 2018’de Yüksek Öğretim Kurumu tarafından “Güzel Sanatlar-Klasik Müzik-Yorumculuk alanında Doçentlik unvanı verilmiştir.

 

.